STÍLUS

A country stílus az öltözködésben

A country stílus darabjai természetközeli hangulatot teremtenek az öltözködésben, amely ezáltal egy életérzéssé teszi az ebbe illeszkedő ruhadarabok viselését. A country öltözet darabjai a vidéki élet idilljét idézik, amelynek egyes jegyei a vadászatból erednek. A régi korok dimenzióit idéző darabokban visszaköszönnek azok az elegáns és kifinomult jegyek, amelyek a vadász ruházat fennkölt stílusjegyeiből merítenek.

A vadászatból eredő és annak hangulatát magában hordozó stílusjegy például az ingeken, pulóvereken, zakón elhelyezett könyökvédő is.

Ez a stílus a földszínek jelenlétével nyugalmat áraszt magából, amelyhez jól passzolnak a kockás mintázatú ingek, valamint a bőrből készült kiegészítők.

Jól kombinálható ezekkel a darabokkal a mellény, a tweed anyagból készült zakó, lábbeliként pedig a bakancs vagy csizma. Kiegészítőként jó választás a svájci sapka, a kalap, valamint a bőr kesztyű.

Hölgyek esetében nagyon ötletes választás a poncsó viselete, amely csizmába illeszkedő nadrággal még inkább a vidéki hangulat lágyságát hozza felszínre, míg az egyes poncsók nyakán látható csatos megoldás pedig vagánnyá teszi az összképet.

A country stílusú ruhadarabokban a régi korok és a természet idillje újragondolt formában van jelen, ettől az összkép múltidéző, de semmiképp sem ódivatú, ugyanis az a ma emberéhez mérten fantáziadússá tehető a földszínek közül kitűnő, egy-egy élénkebb szín viselésével. Ezek kellő csavart jelentenek ahhoz, hogy tükrözzék a kreativitást és a gondosan összeállított stílust.