UTAZÁS

HÉTVÉGI PROGRAMAJÁNLÓ

programok a hétvégén

Ezen a hétvégén megkóstolhatod a jobbnál jobb egri borokat, vagy megnézheted, hogy milyen volt egy igazi barokk esküvő, esetleg Sissi nyomába eredhetsz, vagy akár válogathatsz a tihanyi szabadtéri játékok kínálatából is.  Ha pedig csak egy kis lazulásra vágysz, akkor hajózz egyet a Körösökön! Magyarország e heti programjaiból válogattunk a hétvégére.

programok a hétvégén

X. Egri Csillag Weekend

2021. augusztus 5-7. között rendezik meg, immáron 10. alkalommal az Egri Csillag Weekendet Egerben. A rendezvényen a helyi borászatok kínálják legújabb évjáratú boraikat a Dobó téren. Történelmi környezetben, színes programokkal fűszerezve lesz lehetősége az érdeklődőknek az egri borok kóstolására.

A részletes program IDE kattintva érhető el. 

Barokk Esküvő

A hétvégén rendezik meg Győrben az országosan egyedülálló Barokk Esküvő rendezvényt Győrben. Az esemény három napig tart, és a XVII-XVIII. századi európai kultúrát eleveníti fel. A program leglátványosabb eleme a szombati  felvonulás, ahol a művészeti csoportok, és a hagyományőrzők mellett  előzetesen regisztrált   jelentkezők sétálnak a barokk belváros épületei között   korhű  kosztümbe öltözve. Az esemény igazi fesztiválélményt tartogat, a színpadon zajló produkciók mellett az utcákon  lépten nyomon felbukkannak   vidám  jelmezesek, táncosok, vásári komédiák. A rendezvény részét képezi egy igazi pár esküvői  ceremóniája is, amely korabeli forgatókönyv szerint zajlik. Lehetősége nyílik az érdeklődőknek a barokk táncházban  a country  tánc sodró lendületébe  is bekapcsolódni, vasárnap este pedig a Tenkes kapitánya táncjátékot mutatják be.

A részletek IDE  kattintva olvashatók.

Sissi kiállítás Szegeden

A szegedi Móra Ferenc Múzeumban 2021. december 31-ig látogatható a Sissi (Wittelsbach Erzsébet), kiállítás, amelynek köszönhetően bepillantást nyerhetünk az egykori királyné izgalmas, szenvedélyes, ugyanakkor tragikus életébe. A tárlaton Sissi eredeti tárgyai láthatók, a királyné ellen elkövetett merényletről, hobbijairól, kedvenc magyar helyszíneiről, az 1867-es koronázási szertartásról, és a hozzá közel álló személyekről, barátairól, közöttük Andrássy Gyuláról külön blokkok várják a látogatókat.  

A Rotschild Klára kiállítás 2021. december 31-ig várja a kedves látogatókat a Fekete Házban.

A tárlatra a Móra Ferenc Múzeum pénztárában vásárolhatók jegyek.

További információ: 

http://szegedtourism.hu/hu/sisi-es-rotschild-klara-kiallitas-szegeden/

Tihanyi szabadtéri játékok

A tihanyi szabadtéri játékok folytatódnak, ezen a hétvégén pedig két előadást nézhetnek meg a látogatók:

2021. augusztus 6. (péntek)

A darab címe: Na, de államtitkár Úr!

Rendezte: Kertész Mihály

Előadja: Turay Ida Színház

 

2021. augusztus 7. (szombat) 

A darab címe: Legénybúcsú

Rendezte: Szente Vajk 

Előadja: A Játékszín 

 

Jegyinformációk: http://tihany.hu/hu/

 

Irány Gyula! Hajókirándulás a Körösökön

Ha kedved támadt egy kellemes napot eltölteni kisvonatozással, hajókirándulással, mindezt egy klassz strandolással összekötve, akkor Gyulán a helyed! 

A megálló a Kossuth utcában található, a Várkertbe vezető kőhíd előtt.

A menetidő kisvonattal: oda és vissza 25-25 perc

A Körösökön tett hajókirándulás hossza: 30 perc

A teljes program ára:

3500 Ft/fő, amely tartalmazza az oda-vissza utat a kisvonattal, az egész napos strandbelépőt és a hajókirándulást is!

További információk: 

https://www.visitgyula.com/gyulai-programok/hajokirandulas-a-korosokon