UTAZÁS

Hétvégi programajánló 2021.08.27-29.

Hétvégi programok Magyarországon

Nyitott templomok Keszthelyen

 

2021. augusztus 27-28-án rendezik meg a Nyitott templomok rendezvénysorozatot Keszthelyen. A rendezvény keretében 27-én pénteken 20 órakor a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemploman Mozart estet, míg 28-án szombaton 20 órakor a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában Bach-Beethoven estet tartanak. 

A programmal kapcsolatos további információ ITT érhető el.

 

Avasi Borangolás Miskolcon

2021. augusztus 26-27-28. között rendezik meg idén a miskolci Avasi Borangolás nevű háromnapos borgasztronómiai fesztivált, melynek keretében ismét életre kel a miskolci történelmi avasi pincesor. 

A program több napos szórakozást biztosít fiataloknak, felnőtteknek és családoknak egyaránt. A rendezvény első napján borászok és szakértők tartanak előadásokat egy szakmai nap keretében, pénteken és szombaton pedig az avasi pincesor teljes területén várják a pincék és borházak a látogatókat. 

Az ételeket a helyi vendéglők biztosítják, a zenei programokról pedig ingyenes koncertek és utcazenészek gondoskodnak. A programsorozat pódiumbeszélgetésekkel, színházi előadásokkal és gyermekprogramokkal várja az érdeklődőket. 

A program ingyenes, amelyről további részletek ITT olvashatók. 

 

Mesél a múlt – Gyalogtúra a Meggyes Csárdához 

A program 2021. augusztus 29-én (vasárnap) reggel 9 órakor indul. A túra az 1770-re felépült Meggyes csárdához vezet, amely természeti környezetben mutatja be korabeli bútoraival a berendezett tisztaszobát, a füstös konyhát, az ivót és a csárdás szobáját.A program során a csodálatos természeti környezetet is megismerhetik a látogatók.

A program kb. 12 óráig tart, a túra során kb. 8 km távolságot tesznek meg a résztvevők.

A részletekről és a részvételi díjról további információk ezen a linken érhetők el. 

 

Csipkés találkozó Nemeshanyban

2021. augusztus 26-29. között Nemeshanyban harmadik alkalommal rendezik meg a Csipkés találkozót a XX. század első felében hazánkban kialakult magyar csipkefajták mai képviselői. 

További információk:

http://sumeginfo.hu/esemenyek-sumeg/csipkes-talalkozo-nemeshanyban

www.nemeshanyicsipke.hu

 

Trónok harca Pécsett

2021. augusztus 28-án 9:30-tól olyan tematikus séta indul Pécsett, amelyen a résztvevők Pécs történelméhez kapcsolódó középkori történetekkel ismerkedhetnek meg. A séta során olyan izgalmakkal teli történetek tárulnak az érdeklődők elé, amelyek akár könnyen adhattak volna alapot a népszerű sorozat, a Trónok Harca valamely epizódjához is.  

A részvételi díj 2500,- Ft /fő, 10 fős, vagy ennél nagyobb létszámú csoportok esetén 2000,- Ft/fő. 

Jelentkezni legkésőbb a séta előtti napon 18.00 óráig lehetséges a teljesszivbolpecs@gmail.com címen.

A további részletek ITT olvashatók.