ÉLETMÓD

Így őrizd meg a barnaságot ősszel is!

önbarnítás

A nyári hónapok végéhez közeledvén sokan szeretnék megtartani a nyáron elért természetes barna bőrszínt. Annak érdekében, hogy minél tovább megőrizhessük a strandon megszerzett barnaságot, íme néhány tipp. 

 

Megfelelő hidratálás

Mindenekelőtt fontos a bőr megfelelő hidratálása, amelyhez célszerű a bőrtípusnak megfelelő testápolót választani. A testápolás mellett ugyanakkor nélkülözhetetlen az elegendő mennyiségű folyadék bevitele is (napi minimum 2 liter), amellyel belülről hidratálhatjuk bőrünket, megakadályozva a kiszáradást és a bőr repedezését. A megfelelően ápolt és hidratált bőr egészségügyi szempontból önmagában is fontos, emellett pedig tovább képes megtartani a nyáron megszerzett barnaságot is.

 

Részesítsük előnyben a zuhanyt a fürdővel szemben

A hidratáltság megtartása miatt előnyös ha a forró fürdők helyett a zuhanyt részesítjük előnyben, mert a túlzottan meleg fürdővíz dehidratálja a bőrt, ezáltal pedig az sokkal könnyebben kiszárad és hámlani kezd.

 

Önbarnítás

A napozással elért üde barnaság fenntartásában sokat segíthetnek az önbarnító testápolók, amelyek nemcsak természetes barna színt nyújtanak, hanem hidratálják is a bőrt. Az önbarnítók piacán ugyanakkor rengeteg olyan termék kapható, amely nem megfelelően váltja ki a kívánt hatást, vagy kellemetlen az illata, ezért az ideális termék kiválasztása gondos körültekintést, adott esetben kísérletezést is igényelhet. Annak érdekében, hogy ne feltétlenül a saját kárunkon tanuljunk, célszerű online fórumokon tájékozódnunk az egyes termékek hatékonyságával kapcsolatban, hiszen az ott olvasott tapasztalatok sok esetben megkönnyíthetik a választást. 

Kikérhetjük a bőrgyógyász véleményét is, hogy mely terméket ajánlaná nekünk. A gyógyszertárban kapható termékek általában hatékonyak, ilyen például az Uriage Bariésun önbarnító termál spray is, amely termálvizes összetételének köszönhetően megfelelő hidratációt nyújt, és az illata is kellemes. Némi testápolóval keverve tökéletesen egyenletes barnaságot kölcsönöz a bőrnek akár már egy órával a felvitelét követően. 

 

Jól időzített testradírozás

A barnaság minél további megőrzése érdekében célszerű a test radírozását a napozás vagy az önbarnítás előtt elvégezni, ugyanis a bőrfelszín radírozása a felsőbb hámsejtek eltávolításával jár, amely miatt a barnaság is gyorsabban kifakul. 

 

Egészséges napozás ősszel is

A nyár végeztével nem kell feltétlenül lemondanunk a napozás öröméről, hiszen adódhatnak még a nyárutó során is melegebb napok, amikor lehetőségünk lehet a természetes napfényt élvezni. Bár az őszi napsugarak gyengébbek, mégis fontos ősszel is a megfelelő fényvédelem, amely megóvja a bőrt a napsugárzás káros hatásaitól.