UTAZÁS

Hétvégi programajánló 2021.09.04-05.

ingyenes hétvégi programok

Szüreti mulatság Balatonszárszón

2021. szeptember 4-én szüreti mulatság lesz Balatonszárszón, ahová a szervezők kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztató, kikapcsoló programokkal várnak. Az egész napos program ingyenesen látogatható. Szüreti felvonulás, népművelők, néptáncosok, együttesek várják az érdeklődőket, akik megtudhatják, hogy milyen is a jó bor alapja, a must.

A programmal kapcsolatos további információ ITT érhető el.

Szakrális gyöngyszemek – Győr város épített szakrális örökségei

A kerékpárt kedvelőknek kedvező programlehetőség lehet a hétvégén Győrbe utazni, ahol szombaton az ARS SACRA Fesztivál keretében egy kerékpáros városnéző túrán ismerhetik meg Győr város szakrális épített örökségeit. A túra a Szent Imre-templomtól indul, és a templomok múltját és jelenét, építészeti jelentőségét mutatja be.

A városnéző program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információk IDE kattintva olvashatók.

 

Mádi Furmint Ünnep

Szeptember 3-án és 4-én együtt ünnepelhetjük a mádi borászokkal a Furmintot. Minderre a legszebb udvarokban, a legérdekesebb történeteket meghallgatva lesz lehetőség. A hagyománytisztelő rendezvény keretei között végigjárhatók a nyitott pincék, ahol a látogatók kedvükre kóstolhatják a jó borokat, finom falatokat és élvezhetik a kellemes zenét.  

További információk ezen a linken olvashatók. 

 

Írottkő Vándorlás

A túrákat kedvelők szeptember 4-én nemzetközi teljesítménytúrán vehetnek részt a Kőszegi-hegység körül. A táv 56 km, indulás Rechnitz-ből. 

További információk ezen a linken

 

Csapj bele a lecsóba Nagykálló Harangodon!

Kilencedik alkalommal szerveznek Lecsófesztivált Nagykálló Harangodon szeptember 4-én. A programon főzőverseny, gyermekeknek szóló programok, ingyenes egészségügyi szűrés, tanácsadás, tűzijáték, este fél 7-től Queen show, 8 órától pedig Margaret Island élő nagykoncert várja az érdeklődőket.

A részvételi díj 2500,- Ft /fő, 10 fős, vagy ennél nagyobb létszámú csoportok esetén 2000,- Ft/fő. 

További információk ezen a linken.