STÍLUS

Kényelmes, de stílusos őszi ruhadarabok

őszi divat

Bár a nyár elmúlt, az ősz beköszöntével sem kell elbúcsúzni a csinos ruhadaraboktól. Sőt, az őszi réteges öltözetnek köszönhetően talán csak most lehetünk stílusosak igazán. Mindemellett ugyanakkor a kényelem és a praktikum sem elhanyagolható körülmény. Hoztunk néhány ötletet az őszi kényelmes, de stílusos viseletre.

Garbó

A garbó örök darabként mindenkor a visszafogott, elegáns stílust képviseli. Az őszi kollekciók előszeretettel nyúlnak vissza ehhez a klasszikushoz, ami könnyen kombinálható akár nadrággal, akár szoknyával is. Kényelmes viselet, de emellett határozott vonalvezetéssel bír, ezért letisztult és komoly külsőt kölcsönöz a viselőjének.

A garbó neve egyébként a rejtőzködést kedvelő Greta Garbo svéd származású színésznő nevéből ered, aki visszavonulása után kezdte el rendszeresen viselni a magas nyakú pulóvert. 

Oversize pulóver

A nagyméretű pulóverek elengedhetetlen darabjai az őszi-téli ruhatárnak. Nemcsak azért, mert a hűvösebb időben jólesik a pulóver melegébe burkolózni, hanem azért is, mert nagyobb méretének köszönhetően kiválóan kombinálható egy-egy színben passzoló inggel, amely a pulóverrel együtt praktikus és elegens viselet.

Kötött ruha

nbsp;

Az egyik legpraktikusabb és talán a legcsinosabb megoldás az őszi outfitre a kötött egyberészes ruha egy hozzá illő vastagabb harisnyával. A kötött ruha gondoskodik arról, hogy a hidegben se kelljen lemondanunk a nőiesebb darabokról, a megfelelő színű harisnya kiválasztásával pedig könnyen fel is dobható a szettünk.

Poncsó

A rusztikus stílust kedvelőknek az egyik legideálisabb választás ősszel a poncsó. Romantikus hangulatot kölcsönöz, és amíg nem köszönt be az igazán zord idő, addig tökéletes választás a réteges öltözködésre a reggeli és esti hűvösebb órákban.

Mellény

Az őszi időszakban élik reneszánszukat a mellények is. Aki a sportosabb stílust kedveli, az átmeneti kabát helyett egy pulóverrel vagy garbóval kombinálva választhatja a mellényt is a réteges öltözködés jegyében.

Csizma

A csizma nélkülözhetetlen darabja az őszi ruhatárnak. Stílusos a hosszú szárú, térd alatt végződő csizma, amely elegáns és nőies hatást kölcsönöz az öltözetnek, de jó választás lehet a lovaglócsizma is, amelyet határozott vonalvezetésével a visszafogottság és a komolyság jellemez.